Bästa buttplugen 2020

Buttplugen, eller analplugg som den också brukar benämnas, har funnits med länge. En buttplug kan ha lite olika syften. En del använder buttplugen för att värma upp inför analsex. För andra är buttplugen själva grejen, genom att ha en buttplug i så stimuleras analen på ett sätt som många tycker är skönt.

Vi har testat att antal olika buttplugs, nedan recenserar vi de vi tycker allra bäst om just nu.

Bäst i test: Sinful Jewel Analplugg i Stål


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos Sinful

Denna buttplug i stål finns i storlekarna liten medium och stor, de är alla av samma höga kvalitet men storleken varierar beroende på vad man föredrar. Detta är den bästa buttplug vi har testat, formen är perfekt för att föra in och ut på ett smidigt sätt samtidigt som den fyller upp och känns stimulerande när man väl har den inne. Tack vare att denna sexleksak är gjord av stål så väger den mer än motsvarande buttplugs av silikon. Hur mycket man vill att sin buttplug ska väga kan vara en smaksak. Vi föredrar dock helt klart en buttplug med lite tyngd i, såsom denna modell, eftersom det ger en helt annan och mer stimulerande känsla när man känner tyngden i buttplugen. Vi kan rekommendera att man ställer sig upp eller går omkring med buttplugen i för att verkligen bli stimulerad inifrån! En fördel med stål som material är även att man kan värma upp eller kyla ner buttplugen innan användning för att få en annorlunda upplevelse.

Något vi går igång lite extra på med just denna buttplug är hur elegant den är och hur exklusiv den känns. Kristallen i handtaget gör den extra fin och sexig att använda.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos Sinful

Bästa för nybörjaren: Baseks Analplugg för Nybörjare

Detta är en riktigt bra buttplug för den som är ny på området men sugen på att testa. Dels så är priset väldigt lågt, vilket så klart är en fördel ifall det visar sig att man inte gillar känslan. Trots att priset är lågt så får man en väldigt kvalitativ buttplug i silikon som är lätt att föra in och som kommer hålla hur länge som helst.

Denna buttplug är liten och relativt smal vilket gör att vem som helst kan pröva den utan att vara rädd att det ska bli smärtsamt. Foten är dessutom väl tilltagen så man känner sig helt säker på att den inte glider in längre än vad som är tänkt. Denna buttplug är mjuk och skön för huden och väldigt enkelt att sätta i och få ut tack vare sin form.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos Sinful

Bästa vibrerande analpluggen: Spark Throttle Av-01

För er som vill testa en buttplug som vibrerar kan vi absolut rekommendera denna fräcka sexleksak. Designen på denna buttplug är väldigt läcker och den känns dessutom oerhört stimulerande när man har fått in den, och det redan innan man satt på vibrationerna(!)

Denna buttplug är utrustad med en inre bulletvibrator som har tio olika vibrationslägen. Med vibrationerna på ger den väldigt stark stimulans. Man kan förstås även använda buttplugen helt utan vibrationer. Faktum är att man kan ta ut bulletvibratorn och använda den till annat, till exempel som klitorisstimulator, vilket är väldigt positivt.

Detta är en alldeles utmärkt buttplug med vibrator. Den är väldigt stimulerande tack vare sin form och storlek. För nybörjare kan denna vibrator dock vara en aning för stor.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos Mshop

Att tänka på när man väljer en buttplug

Vi rekommenderar att man väljer en buttplug med relativt lång hals, alltså delen som sitter mellan foten och delen som införs i rumpan. Med en lång hals så så sitter leksaken stadigt på plats. Man vill ju inte att den ska trilla ur när man har sex eller när man går med den. Det finns inget mer irriterande när man måste hålla i buttplugen för att den inte ska röra på sig.

En av de viktigaste faktorerna hos en buttplug är att den måste vara lätt att rengöra. Av naturliga skäl kan det samlas bakterier på den, dessa måste lätt kunna torkas bort efter användning. Bästa materialet för rengöring är stål eller glas, men silikon går även bra. Mer porösa material ska alltid undvikas.

Hur använder man en buttplug?

Innan man sätter in buttplugen kan man behöva lägga en hel del till på att värma upp sig, detta särskilt om man är nybörjare. Man kan börja med att smörja in ett eller ett bar fingrar med glidmedel och sakta föra in dem för att vänja sig och få ringmusklerna att slappna av. Vissa av ringmusklerna i anus kan man styra genom vilja, vissa måste man ”töja” rent fysiskt för att få dem att slappna av och öppna upp. När man är mogen kan man sakta och försiktigt börja föra in buttplugen. Man bör aldrig tvinga sig om det gör ont eftersom det bara blir värre när man inte kan slappna av. Vid användande av anala leksaker behövs det alltid rikligt med glidmedel nära tillhands.