Bästa glidmedlet 2020

Här listar vi de glidmedel som är bäst i test just nu. Längre ner på sidan kan du även läsa mer om skillnaderna mellan olika typer av glidmedel.

Bästa glidmedlen för samlag/kvinnan

Pjur Woman Body Glide

För samlag föredrar vi ett silikonbaserat glidmedel. Silikonbaserade glidmedel ger mycket bra glid och de torkar inte ut vilket gör att man slipper återapplicera mer glidmedel hela tiden. Vår testvinnare är ett glidmedel som är riktigt bra och effektivt, Pjur Woman Silikonbaserat. Pjur Woman Silikonbaserat är dessutom framtaget för att vara skonsamt, och till och med välgörande för kvinnans särskilt känsliga underliv. De flesta kvinnor har problem med känsliga slemhinnor då och då så varför inte vara förebyggande och använda att bra glidmedel. Självklart gör det gott även för mannen. Detta är ett allergitestat kvalitetsglidmedel. Det luktar inget och känns väldigt milt och skönt mot huden. Detta glidmedel känns både mindre tjockt och mindre kladdigt än konkurrenternas, det känns fräscht och lätt helt enkelt. Pjur Woman har även fått utmärkelsen ”bäst i test” av Aftonbladet.

Silikonbaserat glidmedel


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Pjur Woman hos Mshop

Pjur Med Repair Glide

Vår andra favorit inom kategorin kommer även den från Pjur. Pjur Med Repair Glide är ett premium-glidmedel som slår det mesta. Förutom att det känns väldigt bra på huden och har perfekt konsistens, varken för kladdigt eller för löst, så har de även vårdande egenskaper och är framtaget för att vara så skonsamt som möjligt. Vi är många som har känslig hy och allt för mycket experimenterande med olika produkter kan göra huden och slemhinnorna irriterade. Eftersom underlivet är en känslig plats så bör man kosta på sig en riktigt bra produkt. Pjur Med Repair Glide kostar lite mer än många andra produkter men så får du det bästa också. Detta glidmedel innehåller så få tillsatser som möjligt och är noggrant allergitestat. Vi rekommenderar!


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Pjur Med Repair Glide hos Mshop

Bästa glidmedlet för sexleksaker: Eros Aqua

Eros Aqua är det bästa vattenbaserade glidmedlet vi testat. Detta glidmedel bör alla har hemma eftersom det går att använda till alla ändamål. Eros Aqua har en perfekt konsistens och känns återfuktande mot huden. Detta glidmedel fungerar utmärkt till samlag. Största fördelen är dock att man kan vara säker på att det fungerar bra med alla sexleksaker. Till skillnad från exempelvis silikonbaserade glidmedel så finns det inga ämnen i Eros Aqua som kan skada ytan på din sexleksak i silikon, och det samma gäller kondomer. Eros Aqua är dermatologiskt testad, fettfri och neutral i smak och lukt. Eftersom det är så milt och innehåller enkla ingredienser är det liten risk att det ska kännas någon som helst irritation på huden.

Vattenbaserat glidmedel


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Eros Aqua hos Joyland

Bästa anala glidmedlet: Pjur Back Door Anal Glide

Vid analsex behövs ett bra glidmedel. Analen kan inte producera någon lubrikation själv så man behöver alltid använda rejält med glidmedel för att det inte ska bli obekvämt. Eftersom som analen är känslig så rekommenderar vi att man använder en kvalitetsprodukt som är speciellt avsedd för ändamålet. I vårt test har vårt val fallit på Pjur Back Door. Pjur Back Door är extra tjockt och mjukt och gör sig allra bäst för just analsex. Detta glidmedel innehåller välgörande jojobaextrakt som gör att man slappnar av i analen, vilket därmed gör upplevelsen bättre.

Detta glidmedel fungerar bra med sexleksaker av stål, glas och medicinsk plast. Med sexleksaker av silikon får man istället välja ett vattenbaserat glidmedel.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Pure Back Door hos Mshop

Bästa glidmedlet för oralsex: Waterglide glidmedel med smak

Vårt val av glidmedel för oralsex faller på Waterglide. Dels för att detta är en kvalitetsprodukt med bra och och säkra ingredienser. Vi känner oss trygga med att ha Waterglide både i munnen och på andra ännu mer intima ställen. Waterglide är även en ny favorit i sovrummet då de ny kommit med nya smaker som smakar gott och ger en krydda till oralsexet. Glidmedel med smak kan göra förspelet riktigt hett och få det att vara längre än normalt. Waterglide har smaker som körsbär, vanilj och jordgubb att välja på. De smakar och luktar alla gott och fräscht. Vi kan särskilt rekommendera vaniljsmaken.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Waterglide hos Sinful

Bästa glidmedel för onani: YES Oljebaserat Intim

När man onanerar för sig själv behöver man ingen kondom, därför kan man passa på att unna sig ett oljebaserat glidmedel. Dessa är ofta väldigt sköna att använda och de är även nyttiga för huden. Nackdelen med oljebaserade glidmedel är annars att de kan förstöra vanliga kondomer, och sexleksaker innehållande PVC. Att använda ren olja kan vara en dålig ide då bakterier med tiden kan samlas i resterna som blir kvar när man onanerat färdigt. Som tur är har YES tagit fram ett oljebaserade glidmedel som är helt säkert att använda när man onanerar. PH-värdet är anpassat till kroppens naturliga nivå. YES oljebaserade glidmedel känns väldigt skönt att använda och det återfuktar och verkar lindrande och uppbyggande i huden och i slemhinnorna. Ingredienserna är är de allra bästa, såsom sheasmör, mandelolja, E-vitamin med mera.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på YES Oljebaserad Intim hos Sinful

Bästa glidmedlet för män: Gun Oil Silikon

Vare sig man har sex med sin partner eller onanerar så kan ett bra glidmedel vara a och o. Utan ordentlig lubrikation kan skav, irritation och till och med sprickor uppstå. Bästa glidmedlet för män är just nu det machoklingande Gun Oil. Gun Oil Silikon är ett silikonbaserat glidmedel som är riktigt drygt. Det räcker med några droppar för att få ett skönt glid en lång tid. Förutom att verka länge så är det även nyttigt för huden. Gun oil innehåller välgörande aloe vera och E-vitamin. Gun oil passar bra ihop med kondomer, dock inte sexleksaker av silikon, vill man använda dem så finns dock en vattenbaserad version av Gun Oil.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Rocks Off Chaiamo hos Sinful

Vattenbaserat glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är de allra vanligaste. De känns bra för de allra flesta och de återfuktar huden. En fördel är att ett vattenbaserat glidmedel inte blir allt för halt utan det ger fortfarande lite friktion, vilket ju kan vara skönt.

Vattenbaserat glidmedel är det mest mångsidiga, det fungerar för alla och det fungerar med alla typer av sexleksaker. Tack vare detta är vattenbaserat glidmedel det naturliga valet om man inte på förhand vill planera vad man ska använda glidmedlet till. Om man nöjer sig med att ha bara en typ av glidmedel stående hemma så är det vattenbaserade det bästa valet.

Nackdelen med vattenbaserat glidmedel är att det successivt torkar ut. När man har sex med denna typ av glidmedel kan man därför bli tvungen att ta mer efter hand.

Silikonbaserat glidmedel

Silikonbaserade glidmedel känns mindre våta än de vattenbaserade. Silikonbaserat glidmedel är betydligt mer drygt än vattenbaserat eftersom det inte torkar ut på samma sätt. Det ger även mer glid. Hur mycket glid som är lagom är ju helt beroende på personlig smak och även användningsområde. Vissa kan tycka att det glider lite väl bra med denna typ av glidmedel ibland. Många uppskattar dock lite mer glid då man kan hålla ut längre innan man kommer eftersom friktionen och därmed stimulansen kan minska.

Nackdelen med silikonbaserat glidmedel är att det kan förstöra vissa typer av sexleksaker. Sexleksaker i silikon får man till exempel inte använda med silikonbaserat glidmedel. Eftersom det även finns andra material som inte tål silikonbaserat glidmedel så bra så är det alltid en bra ide att läsa på förpackningen till sexleksaken om vad som ska undvikas.

Kondomer av latex och plast går bra att använda tillsammans med silikonbaserat glidmedel.

Silkon- och vattenbaserat kombinerat

Det finns glidmedel som är en blandning av silikon- och vattenbaserade. Fördelen är att de glider lättare och blir drygare än ett vattenbaserat, samtidigt som det återfuktar bättre än ett silikonbaserat. Nackdelarna med detta glidmedel blir dock precis samma som med det renodlade silikonbaserade, det vill säga det kommer inte gå att använda med vissa sexleksaker.

Oljebaserade glidmedel

Det finns några glidmedel baserade på olja, dessa är dock ganska ovanliga. Fördelen med dessa är att de är dryga, de torkar inte ut lika snabbt som de vattenbaserade. Nackdelen är att de inte får användas tillsammans med kondomer då de förstör dessa. Även vissa typer av sexleksaker tål inte oljebaserade glidmedel. En annan nackdel är att vissa kan vara allergisk mot den olja som glidmedlet är baserat på.

Mer info om Glidmedel

https://www.rfsu.com/sv/inspiration/glidmedelsguide-valj-ratt-glidmedel/

https://www.umo.se/sex/att-ha-sex/glidmedel/