Bästa knipkulorna 2024

Att göra övningar med knipkulor har många positiva effekter. Om man har problem med inkontinens så kan knipövningar vara räddningen. Vad många inte vet är att övningar med knipkulor även kan göra under för sexlivet. Genom att träna slidmusklerna så kan man uppnå starkare orgasmer när man har sex. Knipövningarna gör att man ökar blodtillförseln till könet, många upplever att detta leder till en generellt ökad sexlust. Genom att träna slidmusklerna regelbundet kan man även blir mer tight och elastisk i slidan. Man får också en förmåga att skänka mer njutning till sin sexpartner genom att kunna knipa åt under sexet.

Att knipträna är som att motionera, man mår bra av att göra det regelbundet. Vare sig du har specifika problem eller inte så kan knipträning vara en väg till ökat välbefinnande.

Bästa budget/nybörjarval: Sinful Ava Knipkulor

För nybörjaren kan det vara bra att inte spendera allt för mycket pengar på ett par knipkulor. Genom att införskaffa en enklare variant kan du testa om knipkulor är något för dig. Sinful Ava Knipkulor uppyller alla kriterier för att bli utsedda till bästa valet för nybörjaren, de är både billiga och bra. Kulorna har en silkeslen yta av silikon som känns skön mot huden. Vikten på 60 gram är tillräcklig för att utmana ett tag och ge en meningsfull träning samtidigt som de inte är för tunga för dig som inte har stor vana av att träna bäckenbottenmuskulaturen. Snöret som är fäst vid dem är långt, så det går alltid lätt att få ut dem när man är färdig.

Fördelar

Billiga och bra

Nackdelar

Kan bli lite tråkiga i längden


TIPS: Klicka här för bästa pris på Sinful Ava Knipkulor

Ava knipkulor
Sinful Ava Knipkulor

Bäst i test: Elvie Kegel

Om du verkligen bestämt dig för att träna upp din bäckenbottenmuskulatur ordentligt, varför inte gå in för det till hundra procent och skaffa ett riktigt bra träningsverktyg. Elvie Kegel är ett kraftfullt verktyg som rekommenderas för patienter som har fått besvär efter graviditet och förlossning. Denna produkt fungerar dock även lika bra för vem som helst som vill träna upp bäckenbotten ordentligt.

Träningen med Elvie Kegel blir både tydligare och roligare än med vanliga analoga knipkulor. Den kostnadsfria appen som kopplas till själva kulan gör träningen till vad som närmast kan liknas vid ett spel. På skärmen ser du när och hur du ska knipa, kulan blir som en joystick som du styr med hjälp av din vagina. Det bästa med hela upplägget är att appen känner av hur du kniper och kan därmed ge feedback om vad du behöver göra annorlunda för att uppnå bästa möjliga resultat. Denna feedback är helt ovärderlig och är ju ingenting man kan få när man kniper helt på egen hand. Priset för denna produkt är högt om man jämför med helt vanliga kulor utan sensor. Å andra sidan om man jämför med kostnader för utrustning eller gymkort för att träna resten av kroppens muskler så är kostnaden ändå ganska rimlig. Du får en produkt du kan använda hur mycket du vill, när du väl köpt den, och som ger positiva effekter så länge du fortsätter använda den.

Fördelar

Appen, allt blir roligare och feedbacken gör träningen mer effektiv

Både skön och snygg

Nackdelar

Priset


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Elvie Kegel hos Sinful

Elvie Kegel

Bästa anpassningsbara: Sweet Smile Kegal Training Balls with Extra Weights

Detta set är en bra produkt att köpa om man är nybörjare med men har bestämt sig för att träna regelbundet. I detta set finns nämligen med extra kulor som man kan använda när man blivit duktigare. Tack vare att det finns med större och tyngre kulor så kan man höja ambitionsnivån allt eftersom. Eftersom detta set har olika kulor så passar det även bra för dig som inte vet vilken nivå du vill börja på. Om man köper en annan produkt så kan det ju hända att man tycker att kulorna exempelvis är för stora från start. Tack vare att det in detta paket finns valmöjligheter så ökar chansen för att man ska kunna komma igång med sin träning på ett sätt som passar en själv.

Detta är en produkt av hög kvalitet som känns mjuk och skön mod huden. Själva fodralet är gjort av mjuk silikon och är enkel att föra in. Fodralet är stretchigt, vilket gör att du kan ta ut och sätta i nya kulor utan problem. Samtidigt är fodralet tillräckligt tajt för att garantera att kulorna inte faller ut medan man gör sina övningar. Kulorna är gjorda av robust och kroppssäker ABS-plast. Detta är prisvärd produkt av bra kvalitet som vi kan rekommendera till alla kvinnor. Sweet Smile Kegal Training Balls with Extra Weights är särskilt praktiskt för oss som vill kunna öka intensiteten i träningen efterhand.


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på denna produkt hos Joyland

Vad är knipkulor?

Knipkulor är själva hjälpmedlet för att kunna genomföra knipövningarna på ett bra sätt. (Det går att göra knipövningar även utan kulor men kulorna höjer effektiviteten avsevärt.) Knipkulor kan set ut på en mängd olika sätt. Den vanligaste utformningen på knipkulor är dock två stycken sammanlänkade kulor. Tyngd och material på kulorna kan variera.

Hur använder man knipkulorna?

För en nybörjare är det allra enklast att ligga på rygg när man ska göra övningarna. Med lätt böjda ben och med lite glidmedel är det lätt att föra in kulorna i slidan. Det är också lättast för de flesta att aktivera bäckenbottenmuskulaturen när man ligger ner. Med en kropp som är avslappnad i övrigt ska man sedan spänna bäckenbottenmuskulaturen. Som nybörjare kan man lyfta upp och dra in bäckenbottenmuskulaturen tillsammans med ändtarmens slutmuskel i cirka 2-4 sekunder. Efter knipningen kan man vila i ca 10 sekunder innan man kniper igen. Denna övning kan fortsätta i upp till en kvart beroende på hur tränad man är. Dessa övningar kan göras dagligen.

Läs mer tips om knipkulor: Tidningen MåBra

Och om mannens motsvarande verktyg till kraftigare orgasmer: Penisringen