Bästa penisringen/potensringen 2020

En penisring eller potensring som den också kallas har flera funktioner. Penisringens kanske främsta funktion är dess förmåga att hålla penisen större och hårdare under sexet än den normalt sett hade varit utan. Penisringen fungerar nämligen som en barriär som gör att mer av blodet stannar kvar i penisen snarare än att lämna den. Mer blod i penisen under upphetsningen gör den hårdare och större. Penisringens effekter är något som kan vara angenämt både för mannen själv och även hans sexpartner. En annan glad nyhet för kvinnor är att det även finns penisringar med vibrator som kan stimulera klitoris under samlaget, vilket bonus! Ännu en fördel, för både mannen och hans partner, som många användare vittnar om är att penisringen kan förlänga uthålligheten. För mannen kan användandet av penisringen även innebära att han får uppleva en mer ihållande och intensiv orgasm.

Bästa vibrerande penisringen: LELO Tor 2

Vi kan inte bestämma oss om detta främst är en sexleksak för mannen eller kvinnan. Fördelarna med LELO Tor 2 för båda parter tycks nämligen vara så många och stora att det är omöjligt att säga vem som tjänar mest på att introducera detta lilla underverk i sängkammaren. För att vara en penisring är priset på LELO Tor 2 högt. Detta är dock ingen vanlig plastring. Detta är snarare ett fulländat litet högteknologiskt sexhjälpmedel.

Vi kan faktiskt inte hitta något negativt att säga om LELO Tor 2, den är fulländad in i minsta detalj. Allt från dess mjuka flexibla yta tillverkad av medicinskt silikon till dess starka djupa vibrationer som gör det skönt både för mannen samtidigt som den vid samlag stimulerar kvinnans klitoris på ett gudomligt skönt sätt. LELO Tor 2 är även till skillnad från de flesta av konkurrenternas produkter helt vattentät vilket gör att det inte finns några begränsningar över i vilka miljöer lekarna kan fortsätta. Denna produkt fick toppbetyget fem av fem getingar i Expressens stora sexleksakstest 2019. Efter att ha prövat den förstår vi varför.

Fördelar

Design och passform

Vibrationerna

Vattentät

Nackdelar

Inga


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på LELO Tor 2 hos Joyland

Bästa prisval: Golden Heart Cockring

Den mest prisvärda penisringen vi har testat är Golden Heart Cockring. Detta är en produkt av hög kvalitet av kroppssäkert silikon. En stor fördel med denna produkt är att den har mycket mer kraftfulla vibrationer än många av de andra alternativen på marknaden. De kraftfulla vibrationerna gör det skönt både för mannen och hans partner. Det finns hela 10 olika vibrationslägen att välja på så man kan ha mycket roligt medan man testar vilket läge man gillar bäst. Det går även att smidigt styra vibrationernas intensitet under sexet, om man till exempel skulle vilja minska intensiteten när man är nära att komma.

Denna penisring är större än de flesta andra penisringarna på marknaden. Den kan tyckas se något osmidig ut vid en första anblick men faktum är att storleken inte är något som stör. Istället har dess storlek en stor fördel. Många mindre penisringar med vibratorer har ofta problem med att träffa klitoris på ett bra sätt, de kan vid samlag snurra runt lite hursomhelst på penisen utan att ge direktkontakt med klitoris. Detta problem löser Golden Heart Cockring på ett utmärkt sätt, den stora träffytan gör att klitoris hela tiden får skön kontakt med vibrationerna. Tack vare det stretchbara silikonet på denna penisring bör den sitta bra på de flesta män. Materialet är väldigt mjukt och lent mot huden.

Fördelar

Kraftfulla vibrationer

Bra kontakt med klitoris

Skön att ha på sig

Nackdelar

Betydligt större än de flesta andra penisringarna


TIPS: Klicka här för att se bästa pris på Golden Heart hos Mshop

Bästa väl för nybörjaren: Sinful Premium penisringar i silikon

Det finns hur många enkla penisringar i silikon eller gummi som helst att välja på. De allra flesta gör säkerligen ett likvärdigt jobb. Det vi gillar med dessa ringar från Sinful är dock att de är platta. Utformningen ger en större kontaktyta mot huden än vanliga ringar gör. Detta gör att just dessa ringar sitter bättre på plats. Eftersom det är tre ringar med så gör det att man kan testa olika storlekar för att se vilken som passar bäst. Eftersom de är billiga så är det heller ingen större förlust om man skulle upptäcka att penisringar inte är något man vill hålla på med. Dessa penisringar kan även användas tillsammans. Ringarna kan även sättas på på olika sätt för att förhöja sexupplevelsen. Känn dig fri att experimentera lite helt enkelt!

Fördelar

Billiga och bra

Nackdelar

Inga vibrationer


TIPS: Klicka här för att se mer om denna produkt hos Sinful

Hur fungerar en penisring?

En penis- eller potensring sätts nere vid penisroten och hindrar blodet från att med enkelhet lämna penisen igen. När blodet väl strömmat in i penisen stannar det alltså kvar längre och resultatet blir en hårdare och mer ihållande erektion. En penisring kan därför vara ett bra alternativ till medicin för den som har erektionsproblem. Även för män utan direkta problem så kan penisringen vara ett hjälpmedel som ger bättre och skönare sex.

En penisring ska träs på när man börjar bli upphetsad. Har du redan hunnit blir väldigt hård så blir det omöjligt att trä på den. Att få till det bra och smidigt kräver som så mycket annat lite övning. Om du är nybörjare med penisringar så rekommenderar vi att du testar med dig själv några gånger innan du introducerar den för din partner. Ett tips är också att hålla håret vältrimmat där nere, då det inte är så skönt när hårstråna trasslar in sig i ringen.

Viktigt att tänka på vid användande av penisringar är att det kan vara skadligt att hindra blodflödet under allt för lång tid. Därför är det en god ide att ta bort ringen efter 20 minuter eller så för att låta blodet cirkulera helt fritt igen.

Välja rätt penisring

Det finns penisringar av en mängd olika material såsom silikon, gummi, metall eller läder för att nämna några. För en nybörjare rekommenderar vi ett material som inte är helt stumt utan som går att töja åtminstone lite grann. Att använda en penisring för första gången kan kännas lite obehagligt så vi rekommenderar att man inte väljer någon av de allra minsta storlekarna. En för liten ring kan stoppa för mycket av blodcirkulationen på ett obehagligt sätt. Känner du smärta ska du alltid avbryta och ta av ringen. Samtidigt är det även viktigt att den inte är allt för stor. Ringen ska sitta stabilt och inte röra sig ens under en passionerad sexstund.

Mer info om ämnet

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=6303881